Saznajte sve o našim data loger + modem paketu! 2u1

IoT rješenja za monitoring i performanse vodovodne mreže 

Portfolio proizvoda SOFREL LS/LT sastoji se od “2u1 uređaja”: data logera + modema posebno dizajniranog za vodovodne mreže. Vodonepropusni, operativni do 10 godina zahvaljujući litijumskoj bateriji velikog kapaciteta, opremljenoj 2G/3G antenom visokih performansi, data logeri su kompatibilni sa svim instrumentima koji se koriste u vodovodnim mrežama.
Vrlo jednostavan za postavljanje i jednostavan za korištenje zahvaljujući SOFREL PCWin2 i WEB LS softveru, data logeri + modemi (2u1) su u mogućnosti komunicirati sa svim komercijalno dostupnim SCADA sistemima i sa glavnim aplikacijama drugih proizvođača.

Prednosti proizvoda:

Robustan i pouzdan dizajn sposoban je da se prilagodi teškim uslovima

Ograničenja povezana s vodnim mrežama jasno su definisana:

Kao odgovor na ta ograničenja, LACROIX Sofrel predlaže širok portfolio data logera koji su prepoznati zbog svoje robusnosti i pouzdanosti.

Zahvaljujući visokokvalitetnom elektroničkom i mehaničkom dizajnu, ovi uređaji imaju trogodišnju garanciju.

Glavne osobine SOFREL LX data loger + modema

SOFREL LS i LT data logeri osvojili su nagrade na međunarodnim sajmovima i široko su ih usvojili operatori vodovodnih mreža širom svijeta.

Otkako je asortiman prvi put predstavljen, uvedene su specifične karakteristike i upotrebe povezane s upravljanjem vodom kako bi se poboljšala ponuda SOFREL registara podataka. Trenutno stotine hiljada uređaja raspoređenih na izoliranim mjestima i podložnih teškim uslovima na terenu (vlaga, odsutnost električne energije, isprekidani GSM prijem itd.) svakodnevno isporučuju podatke koji se koriste za nadgledanje i reakciju na nivoe performansi vode.

Robusni i inovativni proizvodi na IIoT (Industrial Internet of Things) tržištu, SOFREL LX modeli pružaju brojne prednosti.

Pojačana IP68 vodootpornost

SOFREL data loger koji se najčešće nalazi u šahtovima, često je podvrgnut fenomenima potapanja. Zahvaljujući sistemu zatvaranja i “vojnom” konektoru, IoT SOFREL je ojačane IP68 klasifikacije, koja mu omogućava funkcioniranje čak i kada je šaht poplavljen.

Kako je strogo vodonepropusan, korisnik može otvoriti svoj data loger na licu mjesta (nije potreban povrat u fabriku) za pristup SIM kartici i bateriji,

Sa svojim sistemom prstena i zaključavanja, jednostavno „okretanje ruke“ je sve što je potrebno da zatvorite svoju opremu i učinite je potpuno vodonepropusnom.

Sistem upravljanja baterijom i energijom pruža do 10 godina napajanja...

Ovisno o modelu i njegovoj upotrebi, unutrašnja baterija velikog kapaciteta daje napajanje do 10 godina.

S malom potrošnjom energije, data loger može smanjiti troškove održavanja (manji broj zamjena baterija).

Nadalje, moguće je predvidjeti potrošnju baterije analizom preostale energije. Zbog navedenog, zamjena baterije traje samo nekoliko minuta (nije potrebno vraćanje u fabriku), bez gubitka u smislu upotrebe proizvoda.

… Ili vanjski izvor napajanja za rad u stvarnom vremenu

U FLEX verziji (vanjska antena koja se može prenositi) data logera sada je moguće napajati uređaj vanjskim izvorom. Fotonaponski komplet, mikro turbine, vanjska baterija ili jednostavno mrežno napajanje kada je mjesto povezano na električnu mrežu omogućavaju rad logera podataka bez brige o uštedi energije unutrašnje baterije.

Tako opremljen loger podataka može češće komunicirati sa sistemima za centralizaciju i senzorima napajanja s velikom potrošnjom energije (fizičko-hemijski, brzina itd.)

 Pojednostavljeno puštanje u rad  

Uređaj se bežično konfiguriše putem Bluetooth veze računara. To omogućuje intervenciju u potpunoj sigurnosti u blizini šahta.

Operator je navođen od strane softvera za konfiguraciju SOFTOOLS. Ovaj softver karakteriše izrazito intuitivni vizuelni aspekt. Potrebno je samo nekoliko minuta da pokrenete data loger I pustite u rad.

Uz SOFREL WEB LS aplikaciju, uvijek će biti moguće daljinsko mijenjati konfiguraciju vašeg dnevnika podataka.

Uz SOFREL WEB LS aplikaciju, uvijek će biti moguće daljinski mijenjati konfiguraciju vašeg data logera.

Prijenos podataka, naš je posao

IBEJ se od svog osnivanja 2003. godine specijalizirao za oblast teletransmisije i naročito bežične komunikacijske tehnologije. Zajedno sa našim partnerima, Endress+Hauser i LACROIX Sofrel, u mogućnosti smo vam ponuditi “ključ u ruke” rješenja ali i data logere koji uključuju veoma efikasnu 2G/3G antenu:

U slučaju velikog slabljenja signala u šahtu, verzija FLEX omogućava vam upotrebu unutrašnje ili vanjske antene. Ova verzija omogućuje prilagođavanje svim situacijama na terenu i štedi vrijeme tokom implementacije proizvoda.

Također tokom instalacije, alat za lociranje podataka nudi funkcije za testiranje najboljeg GSM operatera i nivo prijema signala kako bi se data loger postavio na optimalan način.

Otkrijte IoT data loger + modem za mreže pitke vode: daljinsko očitavanje potrošnje, daljinsko mjerenje, upravljanje pritiskom itd.

Otkrijte IoT data logere za mreže otpadne vode i kišnice: auto-monitoring, stalna dijagnoza, nadzor kvalitete vode

Ukoliko želite ponudu ili više informacija pošaljite nam mail na info@ibej.ba ili nas pozovite na 033 76 49 75.


Posljednje novosti