Optimizirana, sigurna kalibracija

Osigurajte svoje podatke optimiziranjem intervala kalibracije u skladu s vašim procesnim zahtjevima 

Hemijska postrojenja suočeljavaju se s velikim pritiscima u radu - optimizacija intervala kalibracije osigurava ekonomične i pouzdane operacije.

Ipak, pristup intervalama kalibracije temeljen na kalendaru može dovesti do toga da se instrumenti kalibrišu prečesto ili nedovoljno često. Takav pristup ne doprinosi poboljšanoj pouzdanosti mjerenja i sigurnosti procesa - ali optimizirani intervali kalibracije zaista vas čine efikasnim.

1

©Endress+Hauser

Poboljšajte performanse procesa postrojenja i smanjite troškove pomoću naše Calibration Interval Optimization.

Patentirana metodologija za vaš uređaj i vaše procese

Interval kalibracije je Endress+Hauser patentirana metodologija kojom na osnovu odstupanja, rizika, prethodnih rezultata kalibracije i drugih varijabli  kreira optimalne intervale kalibracije za vaš uređaj i u vašem procesnom okruženju. Naši certificirani savjetnici rade s vama kako bi prilagodili intervale od slučaja do slučaja, uravnotežujući OPEX, poboljšavajući upravljanje rizikom i često smanjujući broj godišnjih kalibracija bez kompromitovanja sigurnosti.

Povećani intervali

67% trenutnih intervala kalibracije može se značajno povećati

Malo optimalnih kalibracija

Samo 20% instrumenata postavljeno je s optimalnim intervalom kalibracije

Ostanak u granicama tolerancije

46% smanjenje vremena provedenog izvan tolerancije u odnosu na pristup s fiksnim intervalima

Mnogo kompanija slijede reaktivni pristup u održavanju i kalibrišu samo kada su pod pritiskom lokalnih propisa ili auditora. U nekim vrlo jednostavnim postupcima, relativno mala mjerna greška lako može rezultirati značajnim gubljenjem resursa tokom vremena (energija, pretjerani unos materijala/sirovina, izgubljeni proizvod), što premašuje troškove kalibracije i po nekoliko puta. Kada se uzmu u obzir i pitanja sigurnosti, te zaštite okoliša, redovna kalibracija je razuman izbor. 

Saznajte kako mi radimo kalibraciju na licu mjesta:

Ovaj je dokument namijenjen kompanijama i pojedincima koji vide vrijednost u preispitivanju utvrđenih pravila za kalibracije radi poboljšanja kvalitete proizvoda, smanjenja potrošnje energije i sirovina i općenito poboljšanja sigurnosti i kontrole u svojim pogonima.


Posljednje novosti