Mjerenje vlage – sve što trebate da znate o tome

Inovativni sistemi za mjerenje vlage tla, u prehrambenoj, hemijskoj industriji, zgradarstvu i za praćenje okoliša.

Endress+Hauser je nedavno preuzeo IMKO, proizvođača inovativnih sistema za mjerenje vlage, te na taj način kompletirao portfolio. Danas naši proizvodi za mjerenje vlage s radarom i zadovoljavaju najviše tehnološke standarde. Tehnologija vremenske refleksometrije koja se temelji na radarima ovladava pouzdanim mjerenjima, gdje kapacitivne i mikrovalne tehnologije dostižu svoje granice.
Svaka industrija i svaka kompanija moraju se suočiti sa pojedinačnim izazovima pri mjerenju vlage. Naši stručnjaci su usredotočeni na industriju i poznaju specifične zahtjeve za precizno mjerenje vlage svake aplikacije:

1

- Mjerenje vlage u proizvodnji hrane

Sve prehrambene namirnice i rasuti kruti sastojci sadrže vodu. Vlaga definira kvalitetu, mogućnost skladištenja i težinu te cijenu proizvoda.

Pomoću mjerenja vlažnosti materijala tačno određujete sadržaj vode u svojim prehrambenim proizvodima i sirovinama, ukoliko koristite najnovije tehnologije. Budući da Endress+Hauser i IMKO više od 20 godina postavljaju standarde sa TRIME i SONO TDR tehnologijom zasnovanom na radaru, posebno u aplikacijama u kojima su kapacitivni senzori i mikrotalasne tehnologije došli do svojih granica.

Korištenje TRIME i SONO senzora vlage u procesnim aplikacijama znači poboljšanja kvaliteta i uštedu troškova:

1

- Senzori vlage za građevinarstvo i betonsku industriju

Kvaliteta svježeg betona odlučuje o životnom vijeku zgrada. Samo optimalni sastav vode, cementa, pijeska i šljunka garantiraju stabilnost. Senzorna tehnologija mjerenja vlage preuzima glavnu ulogu za ispravnu smjesu.
Senzori vlage s kapacitivnom i mikrovalnom tehnologijom uglavnom daju manje precizne ili manje stabilne mjerne vrijednosti u slučaju abrazije cijevi i velike provodljivosti ili ako se veličine zrna razlikuju. Radarska tehnologija naših SONO senzora za vlagu otvara nove mogućnosti.
Poboljšavate svoj proizvod i štedite troškove i vrijeme ako koristite uređaje za mjerenje vlage SONO u betonima i mobilne SONO senzore vlage za kontrolu pijeska, šljunka i svježeg betona na gradilištu. Svi su senzori razvijeni za online i offline aplikacije.
Tehnologija je odgovor na sve veće zahtjeve za betonom koji se koristi za zgrade, mostove i tunele. Samo precizna senzorna tehnologija dugoročno garantuje kvalitetu proizvoda.

Prednosti SONO radarskih senzora za građevinsku industriju:

1

- Mjerenje vlage u poljoprivrednoj tehnologiji, hidrologiji i navodnjavanju

Voda je temelj cijelog života. Endress+Hauser (IMKO) svojim mjernim instrumentima garantuje ekonomičnu upotrebu vode.

Naše sonde za vlažnost tla TRIME zasnovane na radarskoj tehnologiji garantuju za razliku od starijih tehnologija dugotrajnu stabilnost:

Naše moderne sonde za vlagu tla pomoću TRIME tehnologije kontrolišu sadržaj vode u sljedećim aplikacijama:

Kontaktiraj nas! Naši specijalisti sa zadovoljstvom odgovaraju na pojedinačna pitanja.


Posljednje novosti