IIoT u hemijskoj industriji

Otključajte puni potencijal instrumenata na terenu kako biste povećali produktivnost i smanjili gašenja

IIoT je vruća tema. Ali šta tačno znači za hemijsku industriju? Ukratko, IIoT se odnosi na informacijski sistem koji omogućava povezivanje senzora. Mi u Endress+Hauseru vjerujemo da ova mreža može pružiti uzbudljive nove prednosti oko poslovnih procesa naših klijenata, koristeći pametno korištenje velikog broja podataka koju možemo dobiti od instrumentacije. Hemijske kompanije koje traže načine da budu konkurentnije mogu koristiti te informacije kako bi dosegle sljedeći nivo produktivnosti na najsigurniji mogući način.

Šta vam može ponuditi IIoT

Margine susve tanje i tanje i konkurencija je žestoka u hemijskoj industriji, pa zašto ne iskoristiti sve prednosti tehnologije za poboljšanje učinkovitosti? Vaša terenska instrumentacija proizvodi ogromne količine podataka koje su do sada uglavnom ostale neiskorištene. Da bi se stvorila stvarna vrijednost, te podatke treba analizirati i „prevesti“ u akciju. Zato smo razvili ekosistem s raznim IIoT aplikacijama koje pretvaraju podatke iz polja u djelotvorne informacije zaobilazeći piramidu automatizacije.

Koristite podatke terenske instrumentacije u novoj dimenziji - naše aplikacije i algoritmi prenose podatke u djelotvorne informacije

Saznajte kako možemo podržati vašu digitalizaciju

Endress+Hauser helps pomaže korisnicima u dobivanju više uvida u njihove ključne poslovne procese putem skupa aplikacija koji podatke pretvaraju u vrijedne informacije...i zajedno grade savršeni ekosistem.

Aplikacije

1

Koristite podatke sa terenske instrumentacije u potpuno novoj dimenziji

Povezivanje je ključno za digitalizaciju. Endress+Hauser se približava povezivanju na dva načina, ili putem uređaja na edgu ili spajanjem uređaja direktno na IT:

  • Edge uređaji čine most između polja, instrumenta i Endress+Hauser oblaka. Oni su jednostavni za upotrebu i instalaciju, na plug-and-play način
  • - Uređaji opremljeni SIM karticom imaju mogućnost povezivanja direktno na IIoT hub bez ikakvog uređaja za povezivanje - donoseći bezgranične nove mogućnosti

1

Scanner app: kreirajte digitalne blizance za manje od 60 sekundi

Temelj svih aplikacija u našoj IIoT ponudi je aplikacija Scanner. Uz pomoć te aplikacije možete stvoriti digitalne blizance svih sredstava u vašem pogonu u tren oka. Jednostavno skenirate QR kod koji je dostupan na svim Endress+Hauser uređajima i mnogim proizvodima trećih strana ili čitajte RFID oznaku kako biste stvorili digitalnog blizanca uključujući fotografije, TAG-ove, GPS koordinate, parametre kritičnosti, serijski broj itd. Kada su digitalni blizanci spremni, tada možete koristiti dodatne usluge IIoT.

1

Analytics app: učinite vaš pogon transparentnim

Analytics nudi kontinuiranu i automatiziranu analizu digitalnih blizanaca. Analytics generira live izvještaje i prikazuje sažetu analizu instalirane baze. Sa samo nekoliko klikova dobivate potpunu transparentnost o broju imovine, proizvođačima, zastarjelim uređajima i mogućim nasljednicima. Kao šef održavanja imate KPI-jeve kao što su broj dobavljača i zastoje pogona- uz Analytics imate alat za poboljšanje u svim tim područjima, na svim svojim uređajima i gdje god idete.

1

Health app: sve pod kontrolom gdje god se nalazili

Kada se dogodi neočekivana greška, presudna je brza reakcija. To je ono o čemu se radi u Health app: oblak identificira pogrešku i daje upute o tome kako je riješiti. Nema potrebe za povratkom u kancelariju i traženju prave dokumentacije. Svoj problem možete riješiti gdje god se nalazili. Uz Health, zaposlenici mogu smanjiti svoje vrijeme provedeno u postrojenju i povećati svoju produktivnost. A ako ste zabrinuti za opasna područja, „pokriveni“ ste našim tabletom Field Xpert SMT70.

1

Sigurnost podataka: certificiran od glave do pete

U hemijskoj industriji radi se isključivo o sigurnosti. To se proteže i na digitalni svijet, zbog čega je naša cjelovita ponuda certificirana kako bi osigurala maksimalnu sigurnost podataka. Od edge uređaja do podataka o klijentu u oblaku - koristimo najmodernije sigurnosne mehanizme:

  • Metode šifriranja s dugim kodovima ključa (HTTPS / TLS sa SHA-256)
  • Saradnja sa certificiranim podatkovnim centrima (npr. ISO 27001)
  • Certifikat neovisnog tijela, licenciran od strane “EuroCloud” s ocjenom od 4 zvjezdice

Benefiti

Vrijeme zastoja i neplanirano održavanje često su problem u hemijskoj industriji. IIoT i veliki podaci nude uzbudljive nove mogućnosti za rješavanje tih pitanja. Endress+Hauser je razvio koncept i alate koji pomažu našim klijentima u hemijskoj industriji da započnu digitalizaciju svojih postrojenja na siguran i jednostavan način. S nama kao vašim dugoročnim partnerom na vašoj strani, možete prihvatiti IIoT kako biste poboljšali proizvodne procese i povećali produktivnost radnika.

1


Posljednje novosti

Termokompresor za uštedu energije

Termokompresor za uštedu energije

Saznajte sve o SpiraxSarco termokompresorima i aplikacijama u različitim industrijama. Kada god vidimo da se „puši“ para u nekom pogonu sa sigurnošću možemo reći da se tu gubi novac. U nastavku govorimo o otparku i gubljenju energije ali i termokompreso...

pročitaj više...